Tandkrone

Når en tand knækker eller er så plomberet, at den ikke længere kan repareres, skal den have påsat en tandkrone, for at kunne reddes. Det er vigtigt, at man kommer i gang med tandkrone behandlingen så hurtigt som muligt, og helst inden tanden knækker. Venter man for længe, kan tanden knække yderligere, og man risikerer, at fundamentet bliver for svagt, så tanden ikke står til at redde.

Når tandlægen udstyrer en tand med en tandkrone, bliver den støbt, så den passer præcis til tanden. Det er altså en skræddersyet løsning. Man genopretter/bevarer hermed tandens funktion og sikrer et kosmetisk flot resultat.

Forskellige typer tandkroner

Der findes flere forskellige typer af tandkroner. Guldtandkroner, porcelænstandkroner og metalkeramiktandkroner. Rådfør dig med din tandlæge om den tandkronetype, der er den bedste løsning for dig.

Tandkronebehandling

Når en tand skal have en tandkrone, beslibes den tilbageværende tandstub. Herefter tager tandlægen et aftryk, som bruges til fremstilling af kronen. Kronen påsættes efterfølgende med en holdbar cement. På den måde opnås en funktionel løsning, der som oftest kan holde i mange år. Det er naturligvis vigtigt at renholde omhyggeligt, så der ikke opstår caries (huller) i den tilbageværende tand.